Som i resten af gourmetverdenen fylder vegetar og vegansk også mere og mere i vinverdnen.

Det er vigtigt for os at vide, om en vin lever op til de krav og forventninger, som vi har til det vi køber. Og om en vin er vegansk, er derfor blevet et parameter, der kan bestemme om man vælge netop den her vin.
Og så er det helt basalt, hvis man har bestemt sig for at leve vegansk eller vegetarisk – om vinen også er det!
Og der er mening med galskaben, for en vin er nemlig ikke nødvendigvis vegansk, grundet måden at klare en vin på (fjerne grums). Det kan du læse meget mere om Her.

Det er nu muligt at få vine der er certificerede veganske.
Men – men rigtig mange vine er veganske – spørg hvilke der er, der hvor du køber vin:)

En anden tendens som vi også kommer til at høre mere om – er om vinen nu er bæredygtig og klimavenlig. Helt kort fortalt er det klimavenligt at nyde en rigtig god flaske vin, istedet for to billigere vine.
Vi tror, at vi kommer til at nyde færre vine – men bedre vine – for klodens og vores egen skyld. Vine som er lavet på en mere naturlig måde, med respekt for naturen og klimaaftryk.
Hvis du nyder én god flaske vin istedet for to billigere, belaster du klimaet meget mindre. Både fordi dyrere vine sandsynligvis er lavet mindre belastende for jorden der hvor den vokser og bliver produceret, da det koster penge at tage den slags hensyn – og samtidig være omhyggelig med kvaliteten – det tager mange timers arbejde!
Og der er kun er én flaske der skal produceres, have etiket, prop mm, og det kun er én flaske der skal transporteres fra vinhus til butikken hvor du køber den. Når du har nydt vinen er der også kun én flaske der skal gennem genbrugs systemet, med den forurening, transport mm. som det medfører.
Så hvis du nyder bedre vine, er det godt for kloden og for din nydelse – what’s not to like:)

Andre trends er de naturlige vine, vinens temperatur, lagring på Amphoras mm.

Læs meget mere om trends og tendenser i vinens verden i vores blogindlæg på grapeland.dk herOg her
Obs – Det er nemlig delt op i to blogindlæg