300 g. mandler giver ca. 0,5 L mandelfløde og 1 L mandelmælk eller lidt mere, alt efter hvor meget vand du kommer i.

Mandelfløden kan fortyndes med vand efter smag. Men den er virkelig god at bruge som den er, i flødesaucer og andre steder du normalt vil bruge fløde.

Mandelfløde tykner på en virkelig lækker cremet måde, når den varmes op:)
Jeg bruger den i alle slags saucer, i grønkål, lasagne mm.

Mandelfløde & mandelmælk:
300 g. mandler
Vand

Remedier:
Blender
Tæt trådsi
Stofstykke til at si igennem – fx ostelærred / ubleget lagenlærred (ca. 35×35 cm.) – eller brug en såkaldt ”nøddepose”.
Hvis din trådsi ikke er tæt nok, kan al fløden sies gennem stofstykket, efter at det værste er siet fra.
Desuden: en kande, en skål der er ca. 20 i dm., tragt og skoldede flasker til fløden.

Put mandlerne i en si og skyld dem med kogende vand.
Læg dem i en høj skål/krukke og hæld koldt vand over til de er dækket og der er 2-3 cm. vand ovenover.
Stil dem i blød i min 4 timer, gerne natten over.

Hæld vandet fra og skyld mandlerne i to hold vand eller i en si (sorter evt. dårlige mandler fra. Det er jo et naturprodukt, så det kan ske)
Mandler og ca. 2 dl. Koldt vand blendes godt – tilsæt lidt vand hvis blenderen ikke kører ordentligt.
Det skal køre nogle minutter til mandlerne er helt opløst.

Si mælken fra, i en tæt trådsi.
Sæt trådsien over en kande eller en skål der passer til, fyld den op med mandelmassen.
Rør med en ske, så der kommer så meg som muligt at fløden gennem sien.

Bred stofstykket ud over skålen og put pulpen fra trådsien i, kanterne af stoffet samles, så pulpen er lukket inde. Vrid nu resten af fløden ud i skålen – der er ret meget tilbage – til pulpen virker hård og tør.

Imens kan trådsien fyldes igen.

Pulpen puttes i en skål, og det gentages med næste portion pulp.

Al fløden blandes og hældes på de skoldede flasker.

Gentag processen med først at blende pulpen og 1 L vand til du også har mandelmælk.
Jeg skyller både kande og skål med en lille smule vand, for at få det hele med.

Hvis din trådsi ikke er tæt nok, og der kommer grums af mandler med i fløden, kan du gentage processen med klædet.

Det første jeg laver af mandelfløden er et glas hochaca, kold lækker drik med mandelmælk, isterninger, revet citronskal, st. kanel og noget til at søde med (sukker, honning, stevia eller andet du plejer at søde med) – blend det hele og tilsæt lidt vand, hvis du synes drikken er for tyktflydende.